Magaxin

Dyrk pensionistlivet i din have

Artiklen er sponsoreret

Der findes flere skelsættende overgange i tilværelsen, som markerer starten på et nyt kapitel. Flere af de allerstørste sker for mange i den første halvdel af livet. Derfor kan det altså også virke overvældende, når man i de flestes tilfælde efter mange stabile år på arbejdsmarkedet skal påtage sig rollen som pensionist. Pludselig er stress og jag erstattet med tid og plads – og det er ikke altid en nem forandring. Man bliver simpelthen nødt til at fylde hverdagen ud med noget. Måske skulle det i dit tilfælde være med mere tid i haven.

Tag hverdagsaktiviteterne med ud på terrassen

Når du ikke skal nå en hel masse, så får du også en større frihed. Denne frihed kan du blandet andet udnytte til at gøre tingene på en anderledes og mere rolig måde. Hvad med for eksempel at klare flere hverdagsopgaver på terrassen?

Ved haveborde har du mulighed for at klare mange af de samme ting, du normalt gør indenfor. Det kunne for eksempel være helt enkle gøremål, som at drikke din morgenkaffe. Det kunne også være vigtigere opgaver, så som at få styr på dine nye skatteforhold.

Tag kaffekop og computer med dig ud på terrassen. Der er jo ingen, der siger, at du skal gøre tingene på samme rigide måde som før.

Læg noget arbejde i din have

Som pensionist skal du vænne dig til, at du selv skal fylde hverdagen ud. Der er ikke længere nogen, der forventer, at du klarer bestemte arbejdsopgaver inden for en bestemt tidsramme. Det kan faktisk for mange skabe et tomrum.

Det kan derfor være en hjælp at finde noget nyt at dyrke – som for eksempel din have.

Med havearbejde får du for det første noget at gå op i og pleje. Det er sundt for psyken. Derudover får du også kroppen i gang på en måde, der også holder dig fysisk sund.

Kommentarer