Rødovre

Elektronikkæde i Rødovre forventer ikke at tjene penge på Black Friday

Med tilbud til kostpris giver second-hand-elektronikkæden GreenMind folk i Rødovre et alternativ til at købe ny og miljøbelastende elektronik på Black Friday. Stifter forventer, at tiltaget får resultatet til at gå i nul.

COVID-19-restriktionerne var i 2020 blandt årsagerne til, at Black Friday mange steder blev til Black Week. Mens salget på selve Black Friday faldt med fjorten procent sammenlignet med 2019, steg hele ugens salg, ifølge Nets, med ni procent sammenlignet med samme uge i 2019, og PostNord havde en vækst i pakkemængden på op mod 50 procent.

Den udvikling har fået second-hand-elektronikkæden GreenMind til at tage et drastisk skridt til glæde for såvel miljøet som folk i Rødovre.

– Vi har tænkt meget over, hvordan vi skal gribe den her dag an, fordi vi jo på ingen måde ønsker at opfordre til overforbrug. Faktum er dog, at tilbuddene er der, men ved selv at lave attraktive tilbud kan vi være med til at få forbrugerne til at træffe et miljørigtigt valg ved at købe elektronik, der er brugt, så der ikke skal produceres nye varer, siger Brian Funch, der er partner og stifter af GreenMind, og understreger:

– Vi har faktisk besluttet os for at køre med tilbudspriser, som reelt betyder, at vi sandsynligvis ikke får overskud på Black Friday.

Det er ikke småpenge, som den idealistiske stifter vinker farvel til. Når danskerne udnytter de mange gode tilbud, er elektronik nemlig kun overgået af tøj og sko på indkøbslisten. Inden Black Friday 2020 viste en YouGov-undersøgelse, at 44 procent af danskerne ville gå efter et nyt elektronisk udstyr på Black Friday.

Bedre garanti på gammelt end nyt
For at sætte fokus på det ekstraordinære forbrug, som generelt følger med Black Friday, har GreenMind valgt at kalde deres pendant til Black Friday for den mundrette danske betegnelse Sort Fredag. Og for at tilbyde kunderne et på alle parametre attraktivt alternativ til de fabriksnye produkter er elektronikken fra GreenMind udstyret med en ekstraordinær garanti.

– Fra et klimamæssigt synspunkt er det en sort dag, men ved at give tre års garanti, hvilket er et år længere, end hvad man normalt får, når man køber nyt elektronikudstyr, stiller vi forbrugerne bedre, hvis uheldet er ude, end hvis de køber nyt. Vi håber, at det kan være med til at få flere til at vælge den mere bæredygtige løsning, som brugt elektronik unægtelig er, siger Brian Funch.

Tilbuddene, der skal få forbrugerne til at træffe det miljørigtige valg, gælder fra fredag den 26. november til søndag den 28. november hos GreenMind.

GreenMind er en danskejet virksomhed, som siden 2009 har arbejdet med reparation og genbrug af elektronik. Virksomheden skiftede i 2019 navn fra iRep, da man i dag tilbyder reparation af alle mærker og modeller inden for telefoner, tablets og computere. www.GreenMind.dk.

Kommentarer