Samfund

Home: Vi flytter tættere på naturen

Flere vil gerne bo med naturen som nabo. Foto: Palle Skov

Et hjem tæt på skov eller anden natur vægter højere hos danskerne end før corona, viser flyttebarometer.

Flere danskere vil bo med naturen tæt på end før corona, fortæller Home. 

Udsagnet viser sig i mæglerkædens flyttebarometer, der er gennemført blandt 2.000 danskere af analyseinstituttet YouGov. 

Siden 2020 er andelen af danskere, der prioriterer at bo tæt på skov og natur steget fra 30 % til 36 %. Det er en ‘statistisk signifikant’ fremgang. 

I spørgeundersøgelsen har Home spurgt danskerne om de ting, der betyder mest for hjemmets beliggenhed. Respondenterne kunne vælge op til tre ting blandt 12 udvalgte ønsker. 

– Skov og natur har længe været blandt de største flytteønsker, men coronatiden har kun skruet op for de ‘grønne’ ønsker hos danskerne, der både har søgt ud i naturen og er flyttet efter naturen, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home. 

At bo ’tæt på skov og anden natur’ er i år kun overgået af at bo ’tæt på indkøbsmuligheder’. 

De grønne tendenser kan ses på flere måder på boligmarkedet. Eksempelvis har flere danskere bosat sig i mere landlige kommuner væk fra de større byer, og mange flere har købt sommerhus i coronatiden, der typisk også ligger i eller tæt på naturområder. 

I byerne har flere søgt efter hus og hav – og en have er jo en slags naturkompensation, konstaterer Home. 

I byerne er betydningen af det grønne åndehul også vokset. Faktisk er det at have en have blevet det vigtigste parameter, når det handler om hjemmets kvaliteter, viser flyttebarometeret. 

– Man kan sagtens tolke natur- og have-ønskerne som to sider af samme sag. Vi prioriterer at komme ud og få grønt under fødderne og blå himmel over hovedet. Skal vi ikke bare kalde det en af de bedre bivirkninger ved corona, lyder det fra Michael Dalsager. 

Kommentarer