Hvad får nutidens unge til at rejse sig og bruge deres stemme til at skabe forandring?

Grafiker: Maja Halling.

Det spørgsmål finder vi svaret på, når Det Kongelige Teater og Røst går sammen om at give unge modet til at tage ordet og lade deres stemmer blive hørt til Røst i Operaen den 13. november.

Der skrues op for højskole- og festivalstemningen, når Operaen danner ramme om Røst Festival den 13. november. Værterne Emma Holten og Moussa Mchangama leder publikum sikkert gennem aftenens tre akter, der rummer alt fra stærke taler, operasang, ballet, storslået musik, højskolesang og spændende interviews. Oplev blandt andre EU-kommissær Margrethe Vestager, skuespiller Sicilia Gadborg Høegh, musiker Ida Wenøe og teaterchef Kasper Holten

Det Kongelige Teater har de seneste år arbejdet på at øge indsatsen for børn og unge gennem forskellige indsatser som fx skolesamarbejder og abonnementet Sceneskift. Næste initiativ i rækken er dette samarbejde med Røst om Røst i Operaen, der arbejder på at styrke unges mod og evner til at tage ordet og tage del i samfundsdebatten. 

”Det er utroligt vigtigt for Det Kongelige Teater at komme i dialog med ungdommen, som tegner både vores kulturelle og demokratiske fremtid. Derfor prøver vi at være der, hvor ungdommen er – som for eksempel til Ungdommens Folkemøde – og at samarbejde med aktører som Røst om at skabe indhold, der er dedikeret til de unge. Derfor glæder vi os enormt meget til at lave Røst i Operaen,” fortæller Peter Grønborg, faglig leder for Åbne Huse og Ofelia Plads på Det Kongelige Teater.

”Vi arbejder hver dag på at give unge evnerne og lysten til at tage ordet og dele deres tanker. Derfor er vi glade for, at vi sammen med Det Kongelige Teater kan nå ud til endnu flere og inspirere dem til at bruge deres stemmer – også på de helt store scener,” udtaler Martin Fehr Therkildsen, projektleder for Røst talerskole og -festival.

Arrangementet er gratis og åbent for alle og kræver blot, at der bookes en billet på forhånd på kglteater.dk.

Læs mere om Røst i Operaen HER.

Kommentarer