Erhverv

Rødovre dykker 35 pladser i DI’s måling af kommunernes erhvervsvenlighed

Rødovre er blandt de kommuner i landet, der dykker flest pladser i DI’s årlige måling af kommunernes erhvervsvenlighed. Hele 35 pladser rykker kommunen tilbage på ranglisten.

Adgang til kvalificeret arbejdskraft og velfungerende infrastruktur er afgørende for virksomheders vækstmuligheder. Netop infrastruktur og arbejdskraft står da også højst på ønskelisten, når virksomheder skal svare på, hvad Rødovre bør prioritere i fremtiden. Faktisk får kommunen dumpekarakter på det parameter i undersøgelsen, der handler om arbejdskraft.

– Rødovre scorer ikke særlig mange point, når det kommer til kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft. Virksomhederne er heller ikke særlig tilfredse med samarbejdet med jobcentrene. Det er ærgerligt, for et af de største problemer for virksomheder lige nu er manglen på arbejdskraft, siger formand for DI Hovedstaden Peter Lanng Nielsen. Han uddyber:

– Velfungerende jobcentre bidrager til, at virksomhederne kan finde de nødvendige medarbejdere. Samtidig spiller jobcentrene også en vigtig rolle, når det handler om at aktivere ledige ressourcer f.eks. ledige dimittender eller at sluse personer på kanten af arbejdsmarkedet ind i virksomheder.

På uddannelsesområdet er der også plads til forbedring. Det gælder især andelen af elever, der søger ind på en erhvervsuddannelse efter 9. og 10. klasse. I Rødovre er det cirka 17 procent.

– Vi har brug kvalificeret arbejdskraft nu og i fremtiden. Når vi går op i, hvor mange elever i Rødovre der søger ind på erhvervsuddannelse, er det fordi, vi har brug for medarbejdere med de kompetencer i fremtiden, især virksomheder inden for fremstilling-, bygge- og anlægssektoren, siger Peter Lanng Nielsen.   

Det store fald skyldes også den nye grønne kategori i undersøgelsen, hvor Rødovre får en sidsteplads. Rødovre er bl.a. den kommune i landet med den laveste andel energirenoverede bygninger. Hele 89 procent af de kommunale bygninger som skoler, dagsinstitutioner og kontorer har energimærke D-G.

Fakta om Lokal Erhvervsvenlighed 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Kommentarer