Tre finalister i Hovedstaden udvalgt til Årets Ejerleder 2021

Den 9. november afholder PwC Årets Ejerleder 2021 i Hovedstaden for 18. gang i samarbejde med Nykredit og Dansk Erhverv. Prisen går til den ejerleder, der har gjort en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid. De tre finalister i Hovedstaden er nu fundet.

Blandt en lang række af danske virksomheder med dygtige ejerledere i spidsen er der nu fundet tre finalister til kåringen af Årets Ejerleder 2021 i Hovedstaden.

”De tre finalister er alle eksempler på frontfigurer for ejerledede virksomheder, der har spillet en central rolle i at skabe en ekstraordinær succeshistorie til inspiration for andre ejerledede virksomheder. Vi ønsker finalisterne i Hovedstaden et stort tillykke og ser frem til at hædre dem ved regionskåringen,” fortæller Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup.

Ejerlederen gør en forskel

Hos Nykredit kender man ejerlederne godt, da de udgør en væsentlig andel af bankens kunder. Her fremhæver Mikael Storm Andersen, regionsdirektør i region København, at de tre finalister har formået at skabe en bemærkelsesværdig vækst: 

“Ejerlederne har en afgørende rolle i at skabe vækst og nye arbejdspladser – ikke blot i den enkelte region, men i hele Danmark. Vi vil derfor gerne være med til at hylde og fejre de ejerledere, der gør en stor forskel for virksomhedens succes og er med til at skabe en bæredygtig fremtid.” 

Bæredygtig udvikling og innovation 

De danske ejerledere er en afgørende drivkraft for bæredygtig udvikling og innovation i samfundet, og med årets tema sættes fokus på de ejerledere, der skaber forretning og en mere bæredygtig fremtid – miljømæssigt, socialt og ledelsesmæssigt. Hele 9 ud af 10 ejerledere arbejder ifølge Årets Ejerlederanalyse med bæredygtighed.

“Det er meget positivt, at så mange ejerledere arbejder med bæredygtighed. Det viser, at det i høj grad er en del af ejerlederens DNA at engagere sig i det samfund, de er en del af, og særligt i miljømæssige og sociale forhold, ligesom de anser det som vigtigt for deres konkurrenceevne,” udtaler Flemming Eghoff, partner i PwC i Hellerup.

Betina Hagerup, direktør for markeder i Dansk Erhverv, lægger vægt på dette års tema, som væsentligt for ejerledernes evne til at skabe vækst og innovation:

”Det bliver stadigt vigtigere at kunne rapportere om det ansvar, man tager som virksomhed. Miljø og klima, sociale forhold og rettigheder samt god selskabsledelse er blevet nøgleord og forhold, som er nødvendige for virksomheder at tage stilling til. Der er forventninger fra investorer, medarbejdere, kunder, og samfundet generelt om, at virksomhederne agerer ansvarligt og bidrager til samfundet.”

Finalisterne er:

Anne Marie Lie Norvig fra Liewood A/S (København)

Liewood er grundlagt i 2015 af iværksætter Anne Marie Lie Norvig med det formål at skabe et livsstilsbrand til børn med fokus på æstetik, kvalitet, bæredygtighed og funktionalitet tilføjet kommercielt mindset. Flere produktkategorier er siden føjet til, men værdierne er de samme. På 6 år er Liewood vokset med rekordfart til en international virksomhed med cirka 90 medarbejdere, og Anne Marie har klare ambitioner om vækst i virksomheden. Hun har desuden skabt en organisation med en datadrevet tilgang til, hvordan og hvilke produkter der skal markedsføres i de respektive markeder – ligesom data også spiller en rolle i forhold til fx farve- og materialevalg. 

Liewood har fokus på en barndom uden kemi og på en verden, hvor de ønsker at tage ansvar for de næste generationer. Liewood gør sig derfor umage og lægger hjerte og nøje overvejelser i alt, hvad de gør – fra design til produktion og distribution. På den måde forsøger de at tage de bedste og mest bæredygtige valg igennem hele værdikæden. Liewood arbejder eksempelvis med materialer som økologisk bomuld, genanvendt plastik, bio-plastik, genanvendt polyester, silikone og naturgummi. Foruden en opmærksomhed på i høj grad at anvende bæredygtige materialer i produktionen er Liewood optaget af og opmærksom på, at fremstillingen af produkterne foregår under ansvarlige forhold.

Søren Tscherning fra G. Tscherning A/S (Hedehusene)

I 1975 købte Georg Tscherning sin første gravemaskine. Udbetalingen var på 5.000 kr., og idéen var at leje sig selv og maskinen ud. Forretningen gik godt, og snart blev det til endnu og endnu en maskine. De første 18 år levede Tscherning mestendels af maskinudlejning. I 1997 indtrådte sønnen Søren Tscherning i direktionen og ejerkredsen, og han har siden stået i spidsen for, at Tscherning har udviklet sig til en af de mest anerkendte nedrivnings- og anlægsvirksomheder. Under Sørens ledelse er Tscherning Gruppen vokset fra en omsætning på DKK 20 mio./år til i dag at omsætte for over DKK 500 mio./år. 

Søren har siden sin indtræden udviklet koncernen markant og omfanget af virksomhedens nedrivningsopgaver, anlægsopgaver og ikke mindst miljøopgaver er udviklet og udvidet betragteligt. Tschernings største styrke er evnen til at koordinere og styre opgaverne effektivt, hvad enten det gælder nedrivning, anlægsopgaver eller miljøsanering. På miljøområdet viser Tscherning fremsynethed og har med grundig forberedelse altid været blandt de førende og innovative, når nye miljøopgaver skal løses. 

Søren er inkluderende og arbejder for fællesskabet, bl.a. ved at ansætte og udvikle mennesker, som har haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet grundet en plettet straffeattest. Dette projekt har været Sørens ”hjertebarn”, og han er lykkes med at ansætte og inkludere et større tocifret antal ansatte i Tscherning.

Svend Pedersen fra HHM A/S (Hillerød)

Svend Pedersen er hovedaktionær og står i front som ejerleder for HHM A/S, der er en af de få leverandører af enfamiliehuse til private, der også arbejder som entreprenører og bygger institutioner, lejligheder og erhvervsbyggeri. De trækker derfor på erfaringer og faglig kunnen fra mange forskellige typer byggerier og har egne fastansatte håndværkere, som kender hinanden og deler deres erfaringer og viden. Selskabet beskæftiger cirka 270 ansatte og har fokus på udvikling af miljømæssige byggerier og byggerier efter Svanemærket.

Svend driver selskabet meget professionelt med stor fokus på økonomi, CSR og miljø. Dette sker både på den korte bane, men der arbejdes også hele tiden efter forretningsplaner, der udfærdiges hvert 5. år, og der udarbejdes handlingsplaner for at kunne følge op på, hvor langt de er med forretningsplanerne. HHM A/S fokuserer desuden på et sundt og sikkert fysisk og psykisk arbejdsmiljø for alle medarbejdere og fagentreprenører på arbejdspladsen.

Tid og sted for Årets Ejerleder i Hovedstaden

Tirsdag den 9. november 2021 kl. 16:30-18:30, Dansk Erhverv, Børsen, Slotsholmen, indgang B, 1217

Fakta om Årets Ejerleder 2021

Det er PwC, Nykredit, Dansk Erhverv og Finans, der står bag Årets Ejerleder, som afholdes for 18. gang. Årets tema er bæredygtighed.

De syv regionale vindere går videre til landskåringen, som finder sted den 18. november 2021 hos PwC, Strandvejen 44, 2900 Hellerup.

Juryen består af repræsentanter fra Dansk Erhverv, Nykredit, PwC, Årets Ejerleder 2019 og to erhvervsprofiler. 

Kommentarer